petak, 23. studenoga 2012.

Tajne imena

Pozdrav!
Novi post će govoriti o tajnama imena Winxica,neprijatelja i sl.Hvala vam za desetak komentara na prošlom postu :)
Ovaj post će biti poseban i zanimljiv.Crtež na desnoj strani nacrtala je autorica bloga,Karla.
Winx ne priprema nešto posebno u zadnje vrijeme jer je 5. sezona tu.Jakks je izdao nove Harmonix lutke i sve je super!Nažalost,pretopstavljene nove Winxice,Lithie i dalje nema :( Nema veze!Važno je da je 5. sezona tu i da su Winxice dobile Harmonix.

3tannus

Njegovo ime ima puno tajni,a jedna od njih bi mogla biti ona za koju mi samo pretpostavljamo:riječ TRITANNUS je došla od riječi TRITONUS?Moguće je da je jer je dosta slično i ima povezanosti.Tritonus se inače spominje u glazbi među intervalima.Možda vi to ne shvaćate,ali tritonus je ime za sljedeće intervale:smanjena kvinta i povećana kvarta.To su 4. i 5. interval.Oni se mogu odsvirati na bilo kojem instrumentu i zvuče vrlo disonantno tj. on je najdisonantniji od svih intervala što znači da kad ga odsviramo da s njime ne možemo završiti skladbu jer nam daje osjećaj napetosti i traženja svršetka koji se završava tercama ili čistom kvintom.Tritonus čujemo u glasu sirene hitne pomoći i to upotrebljavamo zato da nam daje osjećaj napetosti i upozorenja.Također,tritonus se može čuti kao jedan zvuk tj. ću ću .Mislimo na zvuk vlaka koji polazi tj. zvučni signal koji govori svima da se maknu sa tračnica jer vlak kreće.neki taj tritonus smatraju đavolom u glazbi jer tako zvuči napeto i ,rekli bismo ružno.Zato je moguće da je po tome došlo Tritannusovo ime.Također,Triton je Morski Bog grčke mitologije koji je sin Posejdona(također grčkoga boga).Triton je opisan kao polu-čovjek i polu-riba.

♫Musa♫


Musino ime je zasigurno došlo od riječi musa na talijanskom a to bi moglo značiti Muse što znači inspiracija.Uz to,Musa bi moglo biti ime koje skriva značenje mousice,a to znači "umjetnost Muza".Muze su bile grčke božice i bilo ih je 9.Na velškom jeziku Musa se kaže Martha jer je Musa previše sličilo riječi MWS što je značilo smrdjeti.
Musa bi također mogla biti skraćenica za muziku što je i logično pošto se Musa bavi glazbom i ima toga moć.


Bloom

Bloom na engleskom znači "cvjetati".Osim toga,velški je promijenio (osim Musinog) i Bloomino ime jer je previše sličilo riječi blodwyn što znači "pošteni cvijet".

Stella

Na talijanskom jeziku "stella" znači zvijezda kao i na latinskom.Također to znači i za nebeska tijela:Sunce,Mjesec....
Imena Stellinih roditelja su Radius i Luna što također ima veze sa nebeskim tijelima.
Icy,Darcy i Stormy su potpuno jasna imena."Ice" je led,"storm" je oluja,a Darcy bi moglo dolaziti od riječi "dark" što znači tama.
Florino ime je došlo od riječi flos što znači cvijet.

ETO,NADAMO SE DA VAM JE BILO ZANIMLJIVO :)

Broj komentara: 10:

Gaby kaže...

Super je jako zanimljivo

LaLaLooPsy kaže...

Čaos!
Prošli post je bio jako zanimljiv.Ja sam veliki obožavateklj Dream Factorya.ovaj post je moram priznat još bolji :D
jakoo je zanimljiv SVE pohvale ;*
lalaloopsy <3

Maja kaže...

Post je zanimljiv:) Sivdaju mi se slike i ovaj crtež također:) Po meni su najbljepša imena Stella i Musa.Cure Dora se vratila! Chatala sam sa njom na mom blogu i rekla je da se vrača i da če urediti blog i napisati nove postove.Ako mi mozete na blogu glasati za pjesmu bila bih vam zahvalna..pusa

Carly and Martha kaže...

Hvala,Maja!Ne možemo vjerovati da se Dora vratila!Hvala što si nam javila!Otići ćemo na njen blog.Hvala za kommić ;) i glasat ćemo za pjesmu <3
pusica

=) Aida =) kaže...

Mogu vam samo reći da vam je post predobar... Najbolji do sad. Svaki post pravite sve bolje i bolje... Mogli ste spomenuti da je Roxy dobila ime od imena Roxana... Ali i bez toga post vam je predobar... Ova slika što ju je Karla nacrtala je predobra. Mogle biste napraviti post samo o vašim slikama... Koje vi crtate. Sve pohvale. Nadam se da ćete uskoro napraviti novi post... A ovaj vam zaslužuje bar 30 komova.. Najbolji je do sad i i deja je odlična. Napisali ste ono baš čemu sam se ja nadala kad sam pročitala ime posta :)

Mirko kaže...

Iako sam znao ovo, super je ideja za post! A zašto niste napisale Tecnu, iako je očigledno? Inače mislim da je Tritannus od riječi triton - kralj mora/bog mora, a Flora dolazi od riječi flora - biljni svijet. Ja sam ranije zvao Winxice: Cvjeta (xD), Zvjezdana, Biljana, Muza, Tehna, Živana (xD). Živana je Aisha, jer to na arapskom znači živ. Jedva čekam novi Dorin post!

Unknown kaže...

Cure, super mi je post, samo je malo kratak. No koliko god on bio dug predobar je, isto kao i ideja. Sviđa mi se Karlin crtež.
Evo za Mirka:
Hahahahahaha Cvjeta, Zvjezdana, Biljana, Muza, Tehna, Živana!!!!!!!!
Hahahahahaha!!!
XD otkuda ti to??
Majo, Dora se vratila???
Moram na blog!!!!!

BB, žurim na Winx24 XD

Rafaella kaže...

Jako cool post <3

Unknown kaže...

Cure, počinjem se bojati.
Bez traga ste nestale. Ovo nepisanje postova mi ne liči na vas.
Gdje ste?
Kad stižu odgovori na moj kviz?
Ne kommate, ne pišete postove...
Što se dogodilo?

Carly and Martha kaže...

Karlo,nismo nestale!Tu smo!Samo nemamo vremena ali eto uspjele smo napraviti novi post koji objaljujemo u subotu!Svima hvala za VELIKE i DUGAČKE kommove pogotovo Aidi koja uvijek ostavlja takve :D Bršemo na ostale blogove i idemo kommat :)
Nemoj se ljutiti,Karlo!

Objavi komentar

Winx Club™ created by Iginio Straffi © 2012 Rainbow Media Pte. Ltd. All rights reserved.

----------------------------------------------

© 2012 Viacom International Inc. All Rights Reserved. Nick and all related titles, logos and characters are trademarks of Viacom International Inc.

---------------------------------------------

PopPixie™ - A series created by Iginio Straffi. © 2012 Rainbow Media Pte. Ltd. All rights reserved.

--------------------------------------------

JAKKS Pacific and all related images and logos are TM & © JAKKS Pacific, Inc., Malibu, CA 90265 USA. All rights reserved.

-------------------------------------------

Winx Club™ and all related titles, logos and characters are trademarks and © 2003-2012 Rainbow S.p.A. All rights reserved.

Nickelodeon and all related titles, logos and characters are trademarks of Viacom International Inc. All rights reserved.

Facebook

best blogger tips

Share
Get Floating Social Buttons

Popularni postovi